ΡΑΚΟΜΕΛΟ

image-155463-divider_title2.png?1447163895485
Το ρακόμελο είναι ένα παραδοσιακό ποτό που φτιάχνεται από τσικουδιά και μέλι, ενώ αρωματίζεται με διάφορα βότανα, όπως κανέλα και γαρύφαλλο. Το ρακόμελο είναι πολύ διαδεδομένο στην Κρήτη, κυρίως τους χειμερινούς μήνες, που πίνεται σαν ζεστό ρόφημα και βοηθάει στο κρυολόγημα. Και κρύο όμως, πίνεται πολύ ευχάριστα το καλοκαιράκι, ως ένα δροσερό απεριτίφ. Μια πολύ παλιά συνταγή που φτιάχνανε οι γιαγιάδες μας μέσα σε ένα μπρίκι, με υλικά που υπολόγιζαν «με το μάτι». Στην ποτοποιία, όμως, η συνταγή του ρακόμελου δεν είναι απλή. Συγκεκριμένος νόμος του κράτους ορίζει την ποσότητα και την ποιότητα τόσο του μελιού, όσο και της τσικουδιάς, αλλά και των αρωματικών βοτάνων που θα χρησιμοποιηθούν. 
    
Έτσι κι εμείς, με μεγάλη προσοχή και ακρίβεια στα υλικά μας, παρασκευάζουμε ένα πολύ προσεγμένο, αλλά και ιδιαίτερο ηδύποτο, που με τη γεύση, αλλά και τα αρώματα που αναδύει, κατακτά και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο και σηκώνει BaiRaki στον κόσμο των ποτών!

image-156144-rakomelo_pic.jpg?1448268426025